Aktuellt

Juventas ungdomsjour blir beviljade medel från Jämställdhetsmyndigheten för att arbeta förebyggande med hedersrelaterat våld och förtryck. 

Juventas ungdosmjour som arbetar med unga mellan 11-23 år fick den glada nyheten till sig i början på juli. Satsningen innebär b.la. att jouren kommer ta fram ett metodmaterial och utbioldning för yrkesverksamma som stöd för att identifiera och handla vid misstanke om hedersrelaterat våld och förtryck. 


Är du eller din arbetsplats intresserad av projektet och vill  veta mer om utbildningen eller metodmaterialet vänligen kontakta ansvarig projektledare Oliver Stenvall på oliver.stenvall@sodertaljejourerna.se eller ring 08 - 550 680 60. 


juli 2019 ⏐Juventas ungdomsjour

Klicka på bilden för att komma till nyhetsinslaget 

Brinner du för jämlikhet och jämställdhet? Har du några timmar över varje månad och vill vara med och bidra till ett mer inkluderande samhälle? Bli en del av en Södertäljejourernas volontärgrupp och träffa andra likasinnade. Gå höstens volontärutbilning och bli en del av Södertäljejourernas kamp för ett samhälle fritt från våld! Klicka här för att komma till sidan som informerar om hur du kan engagera dig i föreningen och bli volontär.


juli 2019 ⏐ Södertäljejourerna

 


Vad Södertäljejourernas volontärer b.la. gjorde under 2018


  • Hållt  chatten öppen över 30 tillfällen där unga personer över hela landet loggat in anonymt och pratat med någon av våra volontärer. 
  • Hållt fler än 6 träffar för kvinnor. Dessa träffar är för kvinnor som vill träffa andra under trygga och motiverande förhållanden. Aktiviteterna under träffarna varierar, men fokus är alltid att stärka och uppmuntra till ökad självkänsla och egenvärde för kvinnorna. 
  • Stöttat fler än 800 brottsutsatta, vittnen och anhöriga till brott per telefon.Vi behöver dig! För att veta mer volntärskapet i de olika jourerna klicka här!

Den fjärde juni 2019 övergick föreningen officiellt från namnet Brottsoffer-,Kvinno -och ungdomsjouren i Södertälje till samlingsnamnet Södertäljejourerna. 


I samband med detta bjöds det in till en eftermiddag med kostnadsfria föreläsningar. Invigningen och mingel var på Qualiy Park Hotel I Södertälje. Över 250 personer närvarade på 9 fullsatta föreläsningar. 


april 2019 ⏐Södertäljejourerna

Minister på besök! 


I maj fick Södertäljejourerna besök av Jämställdhetsministern Åsa Lindhagen.


Under mötet fick vi möjighet att berätta om föreningsarbete, vilka utmaningar vi ser och vad vi önskar från regeringebns sida för att kunna fortsätta bedriva vårt arbete. Tack för besöket Åsa! 


maj 2019 I Södertäljejourerna

Bild från lanseringen som spreds i sociala medie

Bild från tillfället när jämställdhetsmiistern besökte Södertäljejourerna

Nyhet hos oss
Bli en företagsvän

sodertaljejourerna.se © 2019

Kontaktuppgifter

 

Köpmangatan 3, 8 tr

151 71 Södertälje

info@sodertaljejourerna.se

 

Följ oss i sociala medier