Bli volontär

Vill du bidra till ett samhälle fritt från våld?


Södertäljejourernas hjärta är de ideellt engagerade volontärerna. Tack vare våra volontärer som engagerar sig kan vi nå ut till många många fler människor. Volontärerna är jourernas kapital, investering och framtid.  Vill du påverka, göra skillnad, få nya erfarenheter och engagera dig tillsammans med andra som brinner för samma saker som du? I Södertäljejourerna finns det olika uppdrag beroende på jourverksamhet.  Till exempel  kan du i Juventas ungdomsjour bli storasyskon åt en yngre person där ni träffas ca 2 ggr/månaden och hittar på olika aktiviteter som stärker och motiverar den yngre.  I Brottsofferjouren kan du bidra till att stötta brottsutsatta genom samtal eller vittnesstöd, hos Kvinnojouren kan du b.la. stötta kvinnor som direkt eller indirekt varit utsatta för våld. 


Vi utbildar nya volontärer varje termin, tveka inte att höra av dig för att veta mer om när nästa utbildningstillfälle är eller om du har några funderingar kring volontärskapet. 


För att bli volontär, fyll i dina uppgifter och klicka på ”Skicka”. Du får snart ett mejl med mer information, titta i skräpposten om mejlet inte kommer inom en vecka. 

 
 
 
Brottsofferjouren
Juventas ungdomsjour
Kvinnojouren Annfrid
Jag önskar få mer information om alla jourer
 
http://sodertaljejourerna.se/bli-medlem.html
Är redan medlem
 
 

Nedan kan du läsa om de olika jourerna och hur du kan engagera dig. För att bli volontär så behöver du vara medlem i Södertäljejourerna (150kr/år) och lämna in ett udrag ur ditt belastningsregister. 

Nyhet hos oss
Bli en företagsvän

Är du mellan 18 och 40 år och tycker att ungas röster och behov ska tas på större allvar? Vill engagera dig för ungdomar i Södertälje och samtidigt bidra till ett jämställt samhälle fritt från våld?  Då kan du bli volontär hos oss!

 

  • Inga förkunskaper krävs

 

  • Du får en gratis grundutbildning om bland annat genus, makt, våld, samtalsmetod och bemötande.

 

  • Du får vara delaktig i en härlig gemenskap och får möjlighet till göra en meningsfull insats , ett arbete som främjar din personliga utveckling och ger meriter inför kommande yrkesliv.

 

Juventas Ungdomsjour bedriver olika verksamheter som du kan engagera dig i.

 

Syskonskapsverksamheten

Du kan bli Storasyster eller Storebror i form av ett mentorskap

 

Stödverksamhet

 

Samtalsstöd i form av stöttning och vägledning genom chatt och mail

 

Utåtriktad verksamhet

 

Deltagande i såväl planering som genomförande av olika evenemang som föreläsningar och andra utåtriktade aktiviteter

 

Ungdomsvolontärskap

 

Engagera dig i olika sociala frågor som demokrati, ungdomars rättigheter, feminism, normkritik och antirasism.

Som volontär hos Brottsofferjouren får du möjlighet att på ett direkt och konkret sätt hjälpa personer som utsatts för alla typer av brott, samt deras anhöriga och vittnen. Som stödperson arbetar du ideellt med att ge medmänskligt stöd till brottsutsatta, vittnen och deras anhöriga per telefon.

 

  • Inga förkunskaper krävs

 

  • Du får en gratis grundutbildning som innehåller allt från juridik till samtalsmetodik.

 

  • Du kan välja att engagera dig som antingen stödperson eller vittnesstöd

 

Stödpersonens uppgift

 

Ta kontakt med brottsutsatta för att lyssna och hjälpa dem att tala om sina upplevelser, känslor samt informera om rättsprocessen och möjlighet till ersättning. Ge stöd och information inför eller under polisanmälan, polisförhör och rättegång.

 

Vittnesstödjarens uppgift

 

Som vittnesstödjare arbetar du ideellt med att finnas till som medmänniska för brottsutsatta, vittnen och anhöriga i samband med rättegång på plats i Södertälje Tingsrätt. Vittnesstödet ser till att den som ska vittna får hjälp att hitta i domstolen, är förberedd på vad som kommer ske under förhandlingen och finns med som moraliskt stöd

Kvinnojouren Annfrid och skapar arenor där kvinnor kan ha en fristad. Du får vara med en underbar grupp av jourkvinnor som består av personal, volontärer och stödsökande kvinnor där vi har kvinnokvällar och bland annat lagar middag ihop, hittar på aktiviteter och umgås.

 

  • Inga förkunskaper, krävs

 

  • Du får en gratis grundutbildning som innehåller allt från våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck, samtalsmetodik till rättsprocessen

 

  • Har stort inflytande i volontärskapets utformning.

 

Vi har behov av volontärer som på plats hos oss via telefon kan ge medmänskligt stöd till kvinnor som blivit utsatta för olika former av kvinnofridsärenden. Volontärens uppgift är att lyssna, ge stöd och hjälpa dem att tala om sina upplevelser och känslor.

sodertaljejourerna.se © 2019

Kontaktuppgifter

 

Köpmangatan 3, 8 tr

151 71 Södertälje

info@sodertaljejourerna.se

 

Följ oss i sociala medier